Svårt att lära gamla hundar…

apr 14, 2012 av

Som sagt. Ännu en comeback jag klev in i med lite för stor iver. Efter några månaders uppehåll startade jag starkt. 10km-10km-vila-6km-10km-vila-12km. Fem pass och nästa fem mil på sju dagar. Problemen med benhinnorna som tidigare höll mig borta i sexton månader var åter.

Att man aldrig lär sig.

Det blev något enstaka försök på milen efter det. Det sista 1 mars. Det gör för ont. Sedan dess springer jag enbart intervaller. Under intervallerna kan jag springa längre fram på foten och benhinnorna besväras inte alls lika mycket. Så fort jag blir trött hamnar jag längre bak på foten i nedslagen och smärtan infinner sig.

Benhinnorna har på så sätt lustigt nog blivit ett hjälpmedel i mina ambitioner att springa längre fram på foten. Så fort jag blir trött och sjunker tillbaka på hälen i nedslagen signalerar smärtan att jag springer fel.

Men än så länge orkar jag inte hålla steget i mer än intervaller om allt från 400 till 1600 meter i tempon kring 4:05-4:25. Det blir två till tre pass i veckan. Mer vågar jag inte utsätta benen för än.

Trist att jag inte vidtog försiktighetsåtgärder från start. Men det tjänar föga att älta det nu. Jag trummar på nu med halvmaran i Göteborg i oktober som huvudmål.

Kanske liknande

Taggar

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.