Avlägsen tävling och tandläkarlogik

maj 8, 2008 av

Mitt knä är sönder.

Mitt träningsläger på hemmaplan under tio dagar som skulle förbereda mig för Göteborgsvarvet tog slut efter ett pass. Sedan slogs jag ner av någon slags influensa som fortfarande inte släppt mig ur sitt grepp.

Som om inte det var nog tvingades jag idag rycka en tand. Det var en trasig jävel som redan kostat mig för många tusenlappar för att det för en tid sedan återigen skulle vara kul att göra något åt. Så nu fanns längre inga alternativ. Den skulle bort.

Det visade sig vara bra mycket enklare sagt än gjort. Finns det något som inte är det?

I en timme satt jag i skräckstolen. Då hade tandläkaren nästan fått någon slags rörelse i tanden. Käken närapå fastnade i öppet läge. Tandläkaren bad mig vila käken vid ett par tillfällen och stänga den. Det var omöjligt. Den var fixerad i sitt läge. Den tvingades forceras stängd med handkraft. I ytterligare en timme fick jag sitta i den där förbannade stolen.

Och äntligen hade tanden avlägsnats.

Och nu ska jag väl ha ont i flera dagar och tvingas äta värktabletter… Alla ambitioner att springa Göteborgsvarvet får sig en käftsmäll varje dag som passerar.

Dagens nota landade på 1553 kronor. Att lägga till de flera tusen jag redan kostat på samma tand till ingen nytta.

Är det inte förbannat märkligt… Ju sämre en tandläkare är desto mer får patienten betala… Ju mer tid man får offra och ju mer man får lida desto mer måste man betala…

Toppen. Verkligen.

Andra bloggar om , , , , ,

Kanske liknande

Share This

2 Kommentarer

  1. Ja underligt, liknande råkade min Tilltänkte ut för. Detta uppdagades då han bytte tandläkare. Han hade en rotfyllning som inte var riktigt fylld, vilken förosakats av en lagning som det tydligen kommit skräp i så det blev mer tandvärk. Jag tyckte Mannen skulle reklamera lagningen , då det uppenbarligen var en ”miss”. Det gav inget efterssom man inte kunde reklamera i det fallet, sa tandläkaren. Hursomhels så slutade detta också med att han fick dra ut tanden och plånboken var plattare.

  2. rosenblom

    Barbamorsan:

    Det är nog svårt att reklamera dåliga tandläkarjobb överhuvudtaget. Det är bara att betala och vara glad. Och vad hjälper det att reklamera och få rätt när tanden ändå misshandlats så pass att den måste dras ut?

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.