Göteborgsvarvet ett förbannat hån

maj 18, 2008 av

Jag skrev igår att jag skulle återkomma i ämnet Göteborgsvarvet och det usla arrangemanget.

Jag vet inte om jag orkar. Listan skulle bli för lång för att fortfarande kunna kalla det blogginlägg. Jag ska försöka göra det kortfattat.

45000 skulle ha kommit till start. Det skulle banan klara av. Till start kom bara 33000. Det klarade banan inte av. Åtminstone när de högfärdiga göteborgsjävlarna inte orkar seeda mer än de 1000 första.

Ta till exempel Gösta Nyquist som intervjuades av TV4. Han har fyllt 70 och gjorde med tanke på sin ålder en mycket hedersvärd insats ifjol när han sprang på 2.53,31. Men… Jag sprang halvmaran i Stockholm på 1.35,30. I går startade Gösta 42 minuter före mig. Med startnummer 31162. Jag hade 52618. Alltså möjligen ytterligare 20000 deltagare före mig med en sluttid knappt under tre timmar… På en bana två meter bred…

Hur fan tänker de?

TV4 Sport sände ett sammandrag av loppet i kväll. Där nämndes att arrangören varit noga med att gå löparnas önskemål om ett trängselfattigt lopp till mötes. De hade vad? Vilket förbannat hån! Varför placerades då jag och ett par hundra andra snabbare löpare än jag bakom kassaskåpskyrkogården?

Kan någon förklara logiken?

Folkfest? Klang och jubel? Det är inte det minsta festligt att sicksackandes promenera 21 kilometer och det är svårt att jubla över tiden i mål. Och de 30 orkestrarna som skulle kanta banan. Var höll de hus?

345 kronor betalar man för eländet. Och arrangören har råd att spärra av så mycket som bredden av en skogsstig genom Göteborg. Ska man stoltsera med att vara världens nästa största halvmarathon kan man väl begära att det görs en liten ansträngning för att leva up till det?

Nästa år satsar de på 60000 deltagare. Lycka till…?

Kanske inte så kortfattat men jag lyckades skrapa på ytan av min besvikelse.

Andra bloggar om , ,

Kanske liknande

Share This

7 Kommentarer

 1. Snälla nån..
  Göteborgsvarvet är en folkfest.. ingen halvmara där man skall få så bra tid som möjligt. ..FRAMFÖRALLT inte när man springer första gången.
  Jag trodde det var allmänt känt att man skiter fullständigt i tiden första året.

 2. rosenblom

  Oskar:

  Jag returnerar ditt ”snälla nån”…

  Du kanske inte tyckte det var nödvändigt att läsa inlägget innan du kommenterade det… Det är inte det minsta festligt att betala 345 kronor för att gå. Jag betalar för att tävla, inte träna. Och om nu varvet enbart är en folkfest, varför handlade TV4´s sändning igår nästan uteslutande om kenyaner och den norska tjejen?

  Och nej, uppenbarligen skall man inte få någon bra tid. För det går ju fan inte! Varför tar de ens tid om tiden är oväsentlig? Din kommentar är fan ofattbart korkad.

 3. men döh! fula ord hörru.. tvätta munnen med tvål.

 4. rosenblom

  Ullrika:

  Jag skriver inte med munnen… 😉 Och var hittar du fula ord som inte är befogade?

 5. Anna

  Jag sprang också gbg-varvet, startnummer 30 000-nånting, startgrupp 10. Hade alltså ganska många före mig. Tyckte inte att det var så vansinnigt trångt, kunde springa i den takt jag ville. Kom i mål på strax under 1.45. Du kanske skulle leta efter mindre halvmaror i framtiden? Typ Åstadsloppet i Örebro, garanterat ingen trängsel. Du känns lite lipig tycker jag. Häppåre!

 6. Mårten

  Ja, de högfärdiga stockholmjävlarna seedar inte heller, inte på Midnattsloppet. Och ja, Gbg-varvet är en folkfest, och vad har arrangörerna med TV4 att göra? Det är ju inte ens samma folk.

  Dessutom ljuger du när du skriver att du inte betalade 345 spänn för att gå. Då får man som läsare för sig att du gick runt och det kan man inte göra om man får den tid som du fick. Det är fullkomligt omöjligt att gå så fort.

 7. Anna:

  Hur tänker du? Du startade 40 minuter före mig och hade flera tusen deltagare efter dig som jag hade före mig. En förbannat stor skillnad. Jag sprang om ett flertal som startade före dig. Och det är klart att du inte märkte av trängsel om du fick springa i den takt du ville. Jag ville göra en bättre tid än vad jag gjorde. Det var omöjligt. Vad är det som är svårt att förstå?

  Mårten:

  I Midnattsloppet väljer du var du ska starta. Tror du att det är annorlunda i Göteborgs Midnattslopp? Och Stockholms Halvmaraton har ett förbannat mycket bättre system. Och när påstod jag att TV4 och arrangörerna är samma folk? Läs om, läs rätt.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.