Allt ok men ändå inte…

Dec 7, 2009 av

Det är väldigt få uppdateringar kring det löparrelaterade. Möjligen av den enkla anledningen att det inte löps.

Så, hur fan står det till egentligen? Jag önskar jag visste.

Jag återvände till läkaren efter avslutad kur antibiotika. Den vita rocken lämnade klartecken. Halsprov ok. Blodprov ok. EKG ok. Kör på sa han. Jag jublade tyst och försiktigt. Jag jublade utan minsta förhoppning. Inombords och utan att röra en min. Halsen spökar ju likt förbannat och återbesöket hos naprapaten gick inte lika väl. Det var låst och stelt och flera resor värre än besöket två veckor tidigare.

Men lite låst och stelt ska möjligen inte medföra några hälsorisker på samma sätt som att träna med en infektion i kroppen. Jag var tveksam men doktorns godkännande lurade mig ut på en testrunda. Det blev en väldigt lugn runda. En halvmil i 6:00-tempo. Jag tror aldrig jag sprungit så långsamt. Pulsen sjönk med hyfsat normal takt efteråt och det kändes väl ändå ok. Dagen efter det var jag sänkt. Och även dagen efter det.

Helt kraftlös och väldigt mycket sämre än när jag åt penicillin och borde ha känt mig sjuk…

Exkluderat de två korta och långsamma försök till joggingturer som jag egentligen borde ha låtit bli har jag nu haft en 45 dagar lång träningsfrånvaro.

Toppen. Verkligen.

Så, hur fan står det till egentligen? Jag önskar jag visste.

Kanske liknande

Share This

3 Kommentarer

 1. marathonjohan

  Surt som fan! 45 dagar har jag kanske inte hållit upp men det är nog farligt nära. Nu börjar jag dock känna mig bra så det blir nog några testkilometrar på löpband på onsdag om allt håller i sig.
  Men man kan väl ge sig den på att man vaknar med halsfluss på onsdag då…

 2. Skumt verkligen, ”blodprov ok” skriver du, inga infektionstecken där alls alltså, CRP? förhöjda vita blodkroppar? Virusinfektion syns inte på CRP men borde synas någonstans i en blodstatus. Virusinfektion som håller i sig så länge verkar också osannolik!!

  Kan bara skicka ett förhoppningsfullt ”Krya på dig!

 3. Marathonjohan:

  Då önskar jag dig all lycka. Att du är frisk både både onsdag innan passet och att du får vara frisk även efter.

  Staffan:

  Tack för det. Ja, det är nog läge att gå på djupet med det här. Ska försöka hitta någon som är intresserad av att utreda orsaken snarare än att bara behandla symtomen.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.