Mental kollaps efter tung period

sep 26, 2009 av

Lätt att bli lite nöjd efter förra veckans bravader.

Tre tävlingar på sex dagar. En usel halvmara följdes upp av spontananmälan till två lopp med två bra insatser utan förberedelse som resultat. När jag kände för att avsluta säsongen efter halvmaran lyckades jag vinna nytt mod och fick blodad tand i de två följande insatserna.

Ingen rast, ingen ro. Redan dagen efter DM var jag igång med full fokus på Göteborg Halvmarathon 10 oktober.

Tio mil de senaste nio dagarna. Jag har aldrig tränat så här mycket och när jag la upp schemat efter DM trodde jag aldrig att jag skulle genomföra det. Men träningen har gått helt enligt planen förutom i onsdags när tidsbrist tvingade ett lugnt långpass att förvandlas till ett kortare fartpass.

Med tanke på att jag hade svårt ont i benens alla möjliga delar efter halvmaran och inför DM knappt kunde gå så har träningen gått förvånansvärt bra. Men sedan intervallpasset i tisdags har det varit tungt. Och igår på väg hem från gymmet infann sig någon slags mental kollaps. Jag kunde inte gå och dricka samtidigt. Och talet var inte helt hundra.

Idag har jag tvingat mig själv att vila. Förvisso helt enligt plan. Och helt ärligt. Benen är slut. Helt slut. Dessutom är jag mentalt trött. Det har varit väldigt många pass där jag tvingats uthärda smärta. Och för stunden är det sällan problem att stänga den ute. Men nu i efterhand är jag helt matt.

Imorgon hoppas jag att jag är tillräckligt kry för att göra ett lugnt men långt distanspass för att sedan vila måndag och sedan inrikta träningen på fart inför säsongens sista halvmara, tillika sista chansen att nå årets mål sub90.

andra bloggar om ,

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.