Skador, sjukdom, snyft samt säsongspremiär

apr 24, 2009 av

När nu ändå löpningen berörts. Dags att gnälla lite…

I vanlig ordning har sjukdom och skador jävlats med mig. Jag önskar jag kunde påstå att jag inte längre är lika bitter. Det kan jag inte. Däremot inser jag att det omöjligen kan vara oavbruten otur.

Gubben är gammal. Helt enkelt.

Sommaren 2006 fick jag för mig att jag skulle börja med löpning. Mest för att hålla formen när fotboll inte längre var roligt. Tävlingarna skulle bli en naturlig motivationsfaktor.

På hösten sprang jag mitt första halvmarathon och sedan tränade jag stenhårt i ett halvår. Då kom första käftsmällen. Kortfattat enligt läkare en åkomma på hjärtat som visade sig vara något en naprapat kunde justera på några få minuter. Sex månaders dödsångest och förlorad träningstid. Jag fick grönt för träning en månad innan Stockholm Halvmarathon och tvingades forcera träningen så pass att jag blev sjuk efter loppet.

Sjukdomarna avlöste varandra när jag senare under hösten började jobba på förskola. I början av 2008 när jag äntligen kom igång med träning drabbades jag av löparknä och så var jag borta ett par månader igen. Senare på våren sprang jag Kungsbackaloppet och Göteborgsvarvet otränad var efter jag kunde förbereda mig en del inför Prinsens minne i Halmstad. Nertränad och åter till förskolan efter semester var det nya sjukdomar och fram till årsskiftet var det ständig halsfluss och tre penicillinkurer.

Toppen. Verkligen.

Som grädde på moset har jag behandlats av naprapat för ett par tusen för någon gamnacke som har täppt till luftvägarna. I mitten av februari kom träningen igång igen och i vanlig ordning existerar inget skynda långsamt.

Så nu sitter jag förbannat sliten och inte alls så laddad och försöker hitta något positivt att ta med mig till årets första lopp, ett halv marathon under namnet Kungsbackaloppet med start om knappt tretton timmar.

Gnäll. Gnäll. Gnäll. Jag vet. Men också sant.

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.