Lätträknat i Göteborg

jan 26, 2010 av

Någon succé var det knappast tal om ikväll.

Göteborg brukar inte vara så blyga med att slå sig för bröstet och berätta om hur jävla bra de är. Göteborgsvarvet är störst, bäst och vackrast, skrek Matts Olsson i en löjlig krönika i GT efter tävlingen i våras. Samtidigt uppmanade han huvudstaden att stoppa upp Stockholm Marathon i arslet.

Men så löpvilliga är göteborgarna inte. Till Slottsskogen kom idag en kompis som jag lyckats lura dit och en tjej som hittat dit via någon tråd på funbeat. Och inga fler.

Spårvagnarna strejkade i vanlig ordning så jag tvingades snorkka till mötesplatsen. Inte hela världen kan tyckas men kombinationen av en skadad fot och ben som jag inte alls visste om jag kunde löpa på och en massa tidtapp på spårvagnshaveriet tvingade mig att blunda, bita ihop, hoppas och springa på rejält för att hinna dit.

1720 anlände jag och strax innan halv kom Maria. 1740 hade vi väntat nog och påbörjade turen. Efter två varv hade min kompis Johannes hunnit sluta jobba, svida om och ansluta. Något varv senare lämnade Maria rundan för att snorkka hem till Mölndal. Jag och Johannes fortsatte ett par varv och passerade startplatsen sista gången strax innan sju för att springa hemåt.

Totalt blev det 14 km för mig under vilka vi i skönt prattempo hann avverka ämnen som skador, ultralopp, bloggar, den heta maran i Stockholm 2007 och eländigt trånga Göteborgsvarvet.

Stort tack till Maria och Johannes för visat intresse. Och tack till alla som puffat och länkat hit. Och tack Ingmarie för ett kul initiativ.

Hör initiativtagare Ingmarie Nilsson prata med Radio Halland om Löpningens Dag. (spola till 20:25 in i klippet)

Och nästa år Ingmarie… Då blir vi många fler!

Kanske liknande

Taggar

Share This

12 Kommentarer

 1. Tack för att du tog initiativ till firandet i Göteborg. Nu är stan i alla fall med på kartan och listan på de som var med och firade först!

  Hoppas att foten klarade det hela också! (Och jag blir ju lite sådär röd om kinderna av att se att folk snorkkar 🙂 )

  • Upptäckte din kommentar först nu. Den hade hamnat i skräppostfiltret av någon anledning…

   Inget att tacka för. Det var bara roligt. Trist dock att det inte blev någon uppslutning. Men, vi som var där hade roligt. Foten höll väl hyfsat.

   Och tack till dig för att ha berikat vårt språk med ett nytt ord. 😉

 2. Men det var ju ändå en härlig början! Nästa år är det 100 som kommer 🙂 Tack för att du firade Löpningens Dag!!

 3. Ja nästa år! Då du! Tänk på att även GBG-varvet var en liten skit i början. ;-)Härligt att du var med och att du kunde kuta hela 14 km!Hur känns fot och ben i dag?

  • Göteborgsvarvet är fortfarande en liten skit. Att köa sig igenom en halvmara har inte så mycket med löpning att göra.

   Och foten… ja. Hade tänkt skriva några rader om det. Men jag var lite avslagen efter gårdagens antiklimax.

   Det har jag skakat av mig och ser positivt på att jag ändå genomförde 14 km. Att det gör lite ont nu är väl av underordnad betydelse. Kort sammanfattat är det nu enbart foten som gör ont. Inte alls benet som förut.

 4. Det var ju bra många fler än i Malmö! 😉
  Undrar också hur foten känns idag? Det blev ju en hel del kilometer ändå.

 5. Ett bra försök var det iaf. att försöka locka ut Göteborgarna. Förstår din besvikelse att inte fler dök upp.
  Men om vi räknar ihop alla som var ute igår oavsett ort, så var vi många löpare.
  Kul att höra att det går åt rätt håll med ben & fot!

  Bra jobbat!

  • Jo, det är klart. Totalt sett bra uppmärksamhet. Men att varken Göteborg eller Malmö lyckades locka några förvånar verkligen. Hur som helst, kul att ni blev så många i Humlegården.

 6. Så du fick puffar på Göteborgsvarvets sida? Och det var skrivet på Funbeat? då måste jag nog ändå ansluta mig till uppfattningen att det var LITE dåligt av göteborgarna. Men, men, sannolikt blir det några fler nästa år.

  • Minst sagt ”lite”. Men de sitter väl fortfarande hemma och surar över Blåvitts insatser förra året. Då är det långt till att tacka ja till en Solnaits invit… 😉

Trackbacks/Pingbacks

 1. egirl : Musiken gjorde jobbet - [...] tisdags åt jag chokladtårta samtidigt som Mr r höll fanan högt för Löpningens Dag ihop med två andra starka…

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.