Löpningens Dag Göteborg

jan 23, 2010 av

På initiativ av Ingmarie har någon slags Löpningens dag inrättats. Tillsammans med sitt marathonlöparnätverk träffas de och välkomnar andra löpare att medverka när de firar löpningen genom att på tisdag mellan 1730 och 1900 springa runt Humlegården i Stockholm.

Jag har ännu inte noterat något initiativ att följa här i Göteborg varför jag ställer mig vid rodret och föreslår att vi följer originalmodellen. Samma tid och en park. Vår park blir givetvis Slottsskogen. En kort runda för att skapa upprepade möjligheter att hoppa på tåget. Enligt originalmodellen ska vi även bära den supersnygga reflexvästen… Avisera gärna ert intresse i en kommentar nedan.

Tisdag 26 januari 1730-1900 Slottskogen

EDIT: Samling för start vid kiosk/wc i början av Säldammsbacken. Klicka HÄR för karta över tänkt runda.

(Ursäkta de halvkassa Paint-pilarna…)

Blogglöpare, andra löpare, läsare. Sprid budskapet. Förena eder! Hoppa på och av tåget av reflexvästar när du vill. Vi lufsar på i lugn takt och ser detta som ett tillfälle att träffa likasinnade för inspirerande samtal.

Själv har jag en reflexväst stor nog för tandemlöpning om någon nu skulle sakna en…

Väl mött!

Jo. Jag är mycket riktigt skadad och kanske bara kan medverka hårt tejpad och en kort stund. Men vad gör man inte för att  uppmärksamma och förmedla det hedersvärda initiativet Löpningens Dag…?

Kanske liknande

Share This

20 Kommentarer

 1. Kul att du är med! Då springer vi nästan lite tillsammans på tisdag!

 2. Jag jobbar tyvärr kväll (12-21) men jag får väl springa för mig själv på morgonen 🙂

 3. Superkul och bra initiativ!”Lufsa”/gå fort/sprinta-allt är ok. Bara man är med och gillar löpning!:-)

 4. Kul. Har även skrivit en liten notis på min blogg om detta så att vi når så många göteborgare som möjligt 🙂

 5. Underbart! Hoppas ni blir många 🙂

 6. Ahh Slottskogen!! Bra val!!

 7. Ingmarie & Miss Agda:

  Tack för flaggningen. Ni når möjligen fler göteborgare än vad jag gör. Hoppas det fångar några intresserade.

  Miranda:

  Ja, och så vi hoppas att det inte blir så kallt. Och att min fot håller. Om hoppas på mycket måste väl åtminstone något slå in…? 😉

  Daniel:

  Ja, en utmärkt plats för löpning förutom under Göteborgsvarvet när man svär över trängseln… 😉

 8. Härligt! Jag bor i Göteborg, men är tyvärr bortrest på den stora dagen. Hoppas på fler tillfällen i Göteborg. Är verkligen på stor jakt efter likasinnade!

  Heja heja!

  //Mia

  • Välkommen hit Mia. Trist att du missar morgondagen. Men det behöver ju inte vara Löpningens Dag för att man ska ro ihop ett gemensamt pass. Spännande att se utfallet imorgon. Vi kanske får anledning att köra något snart igen.

   Håll utkik! 🙂

 9. Bra att du ordnar dagen i Göteborg också… Men ta det lugnt nu med foten.

 10. Maria

  Kul initiativ. Tänkte ändå springa hem från jobbet imorgon, men då kan jag ju lika gärna springa lite i Slottskogen. Var exakt tänkte du starta?

  • Kul! Jag tänkte att vi skulle träffas vid kiosken i början av Säldammsbacken. Återkommer inom kort med karta över tänkt runda.

 11. Ann

  Länkar till dig nu! Nästa år ska jag se till att vara jobbledig och ordna en hyllning av denna viktiga dag i Eskilstuna oxå!

 12. Maria

  Det var en bra och lättsprungen runda du hittat. Tack för ett bra initiativ och trevligt sällskap. Vi kan ju hoppas att det blir bättre uppslutning nästa år.

  • Och stort tack till dig för visat intresse och trevligt sällskap. Och för medhåll i frågan om att kunna löpa sig fri från skador 😉

   Jag vågar nästan lova att uppslutning blir större nästa år.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mirandas Minut @ Spotlife - [...] Göteborg [...]
 2. löpningens dag « Full fart framåt!! - [...] anordnas även aktiviteter i andra städer, bland annat Göteborg och [...]
 3. rosenblom : Mer om Löpningens Dag - [...] har nu uppdaterat mitt inlägg med karta över startplats och tänkt runda. Vi träffas vid kiosken vid början av…

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.