Edet Runt

sep 4, 2011 av

Edet Runt. 10,5 km. 48 meter kort om en kvartsmara. Det skulle enligt prognoserna bli 17 grader och mulet. Vi fick strålande sol och en bra bit över 20 grader. Kanske lite för varmt för att göra riktigt bra tider.

Jag siktade på att genomföra loppet i 4:30-tempo vilket skulle innebära 47:15. Olustigt när man gjort milen på 40:50 men med nulägets förutsättningar kanske lite för kaxigt. Värmen noterades på minuskontot och redan efter en kilometer hade jag hamnat i ingenmansland utan ryggar att gå på och utan hjälpa att vänta bakifrån. Jag skulle få göra loppet helt utan sällskap.

Första kilometern gjorde jag på överraskande 4:03. Andra på smått magiska 3:50 och tredje på 4:07 gjorde att jag redan efter 3 km låg 1:30 före planen. Jag förvånades av hur fräsch jag var trots den lite korkat hårda öppningen. Men i följande 3 km skulle jag brottas med ett envist håll. Hållet och att jag ändå var lite orolig för den hårda öppningen gav utslag på fjärde kilometern som gick på 4:32.

Men jag hade givit mig själv ett försprång och resten av loppet handlade om att bita ihop och tappa så lite som möjligt på varje kilometer. Jag lyckades hyfsat väl. Bara ytterligare en kilometer gick över måltempot. Jag passerade milen på 42:59 och gick i mål på 45:04. Tempo 4:17 och en tolfte plats av 51 startande.

Jag är förvånad men främst överlycklig att foten inte protesterade tydligare än vad jag upplevde som ett par viskningar. Idag är foten inte alls lika nöjd. Men det är jag. Och jag ser redan framemot nästa tävling. Förbannat skönt att vara tillbaka.

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.