Siktar högt på kvartsmaran

sep 2, 2011 av

Sedan Göteborgsvarvet har jag haft siktet inställt på Göteborg Halvmarathon i oktober. Drömmande har jag tänkt mig att göra en tid i stil med mitt PB (1:32) från samma tävling 2009. Sista tävlingen innan jag sabbade foten.

Det kommer inte bli så. Min fot klarar inte av tempoträningen. Alla farter under 4:15 är alltför påfrestande. Jag får nog vara nöjd med 1:40 i halvmaran om fem veckor.

Men det är då. Imorgon springer jag Edet Runt. 10,5 km på varierande underlag. För två år sedan gjorde jag 40:50 på milen på bana. Inte helt överens med mig själv nu om vilken tid jag ska sikta på. Tidigare i veckan var jag inte säker på att jag skulle klara en tid motsvarande 50 på milen. Men när jag kollar tiderna från varvet ser jag att jag gjorde första milen på 48:45. Sedan dess har jag ändå kunnat träna en del. Och efter att ha kollat splits från varvet är jag lite kaxigare.

Jag kommer att gå för en miltid motsvarande sub45 vilket skulle innebära 47:15 på 10,5 km. Första fem kommer att funka. Resten? Tveksamt. Det får bära eller brista.

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.